Hverdagen i Skattekisten

Skattekisten er et unikt børnehus, hvor øens børn har en tryg hverdag med masser af udeliv.
Kreativitet i Skattekisten Strynø

Vi har 12 vuggestue- og børnehavebørn og om eftermiddagen kommer skolebørn fra 0. til 3. klasse i husets fritidsordning. Vi har også legestue for de helt små eller andre børn på øen, som har lyst til at lege med, men som endnu ikke er klar til at være sammen med os hver dag.

På den store naturgrund er der krogede frugttræer, bålsted og masser af gode gemmesteder. Der er højbede, som børnene passer, drivhus og fire søde høns.

I Skattekisten er der tid til nærvær og fordybelse og børnene kender de voksne og hinanden rigtigt godt. Det giver masser af tryghed og venskaber på tværs af alder og køn.

I Skattekisten er der altid tid til et kram mere.

Læs om dagens forløb og om ugen for børnehave, vuggestue, fritidsordning og legestue længere nede på siden.

 

Dagen i børnehaven og vuggestuen

6.45 åbner Skattekisten og de første børn bliver afleveret. Vi starter dagen stille og roligt med puslespil, morgenmusik eller en bog, indtil de sidste børn er kommet.

9.00 samles vi til frugt og nybagte boller. Vuggestue børn for sig og børnehavebørn for sig.
Vi synger en sang, læser en bog, kigger i en af de spændende ord-kufferter og spiser. Vi snakker om maden og hvad vi skal lave i dag.

9.30 gør vi klar til dagens aktivitet – se ugeplanen længere nede på siden.
Vi er næsten altid ude! Hvis det er dårligt vejr, er vi i den store, hyggelige staklade på grunden.
Den er dejlig tør i regnvejr.

11.30 spiser vi frokost. Vuggestuebørnene for sig og børnehavebørnene for sig. Vi læser en bog, mens vi spiser. Når vi har sat vores madkasser på plads, er det puttetid for de små og legetid for de store. Om eftermiddagen er der også tid til at passe høns og drivhus, lave praktiske ting, krea, dans og sang – eller en stille stund med en bog.

14.00 spiser vi eftermiddagsmad. Vuggestuebørnene for sig og børnehavebørnene sammen med fritidsordnings-børnene, der er kommet fra skole. Når vi har sat vores madkasser på plads, leger vi igen, indtil vi bliver hentet.

 

Vores uge i børnehaven og vuggestuen

Mandag
Rytme og bevægelse på skolen. Vi leger med skolebørnene i deres frikvarter og bagefter går vi ind i skolens sal og leger sanglege, danser, klatrer i ribber og slår kolbøtter indtil vi er helt trætte. Så tager vi hjem til Skattekisten igen og får frokost, inden de mindste børn puttes til middagslur.

Tirsdag
Musikdag. Karen fra Langelands Musikskole kommer og spiller og synger med børnehavebørnene og de største vuggestuebørn. Vi får lov til at prøve alle mulige instrumenter og lærer en masse nye sange. De mindste vuggestuebørn hygger med fagte-sange med Skattekistens voksne.

Onsdag
Båldag. Vi bager boller og laver suppe over bålet af de grønsager og urter, vi selv har dyrket, eller som vi har med hjemmefra. Om eftermiddagen, når skolebørnene kommer, er alle på øen velkomne til at kigge forbi til bålhygge og en kop kaffe med bål-popcorn, bagte æbler eller hvad vi ellers finder på.

Torsdag
Tur-dag. Vi tager ud og udforsker øen. Vi bliver måske inviteret på besøg på en af øens gårde, hvor vi møder flinke strynboere, der kan vise os, hvordan man dyrker græskar, æbler, grantræer eller opdrætter kvæg og lam og passer heste og høns. Vi undersøger stranden, vandet, dyrelivet – ja alt på Strynø.

Fredag
Fredags-hygge. Vi er på Skattekistens grund, hvor vi reflekterer over ugens oplevelser med lege og aktiviteter. Nogle gange tager vi på tur ud for at se noget på øen. Måske bager vi eller er kreative med pap og pensel, inden vi mentalt bliver klar til weekend og siger på gensyn i næste uge.

 

Vores uge i Fritidsordningen

Mandag til torsdag
Vi får fri fra skole kl. 14 og cykler eller går til Skattekisten, hvor vi spiser eftermiddagsmad. Mandag er badedag i sommersæsonen. De øvrige dage er der en planlagt aktivitet, som vi kan være en del af. Vi kan også selv finde på noget kreativt i vores krea-rum, hvor vi kan sy, male, lave smykker, arbejde med værktøj og meget mere. Tit leger vi på Skattekistens grund, klatrer i træer eller hygge-snakker i hængekøjen.

Fredag
0. til 2. klasse får fri fra skole kl. 11.30 og cykler eller går til Skattekisten, hvor vi spiser vores frokost. De små vil altid gerne lege med os, men de voksne hjælper også gerne med at finde på noget, f.eks. bordtennis eller et slag Uno. Kl. 14.00 får 3. klasse fri. Vi fredags-hygger og nogle gange er vi heldige, at børnehavebørnene har bagt småkager eller boller, som vi spiser til vores eftermiddagsmad.